Mäkkučké škvarkové pagáče, ľahké fašiangové šišky, šťavnaté moravské koláče alebo záviny. To je len malá časť z našej pokladnice kysnutých koláčov, ktoré môžeme nájsť na oslavách, svadbách či rodinných posedeniach. Ako na ne, aby aj v bezlepkovej verzii zožali úspech, to všetko si rozoberieme na tomto kurze.
Tento kurz je nadväzuje na poznatky zo základného kurzu bezlepkového pečenia, preto je potrebné základný kurz absolvovať pred pokročilým kurzom bezlepkového pečenia.
Na mušku si vezmeme:
– domáce múčne zmesi a jednodruhové múky – ako ich kombinovať, aby bol výsledok dokonalý?
– pokročilé bezlepkové cestá – ako na páperovú vianočku či maslové pečivo?
– domáce pečivové polotovary – ako naše dobroty správne mraziť a chladiť?
– chladničkové kysnutie ako neoddeliteľná súčasť kysnutých koláčov
– bezlepkové cestá pre ostrieľaných – čo robiť a ako cesto zachrániť, keď nám nevychádza?
– ako vytvoriť krásnu štruktúru cesta jednotlivých koláčov a prečo je dôležitá?
+ oprášime si základné pravidlá z predošlého kurzu (pretože opakovanie je matkou múdrosti )
Termín:
Miesto: Národná 13, Žilina – Delightilli cukráreň
Doba trvania: celodenný, cca 7 hodín (10:00 – 17:00)
Cena: 145 eur
Lektor: Petra Illeová, autorka a majiteľka značky Delightilli
Upečieme si:
– Bratislavské rožteky
– Fašiangové šišky
– Pagáčiky
– Domáci závin / brioškovú babku
Z kurzu si odnesiete:
– funkčné vedomosti o bezlepkovom pečení
– množstvo cenných rád, tipov a trikov
– receptár nášho kurzu
– vami upečené čerstvé pečivo
– balíček múky
– pomocníkov na pečenie kysnutého cesta
– boľavé brucho od smiechu
– a možno aj nejaké tie nové priateľstvá